On aika pakata laukut ja lähteä keräämään haastatteluja, kuvia ja kokemuksia maailmalta.  Matkaan seuraavaksi Etiopiaan. Jos Herra suo, tulen bloggaamaan

Jumala käyttää ihmisiä auttaessaan ihmisiä

raamattuavain_extra_matkale

On aika pakata laukut ja lähteä keräämään haastatteluja, kuvia ja kokemuksia maailmalta.  Matkaan seuraavaksi Etiopiaan. Jos Herra suo, tulen bloggaamaan matkan aikana näille sivuille, ja palattuani kerron kaikesta radion Raamattuavain Extra -ohjelmissa.

Lähdön läheisyys saa ajatukset sinkoilemaan. Väistämättä mietteet kulkevat tulevassa ja menneissä reissuissa. Ihmisiä, haastatteluja, paikkoja ja monenlaista muuta vilistää ajatuksissa.

WP_20150328_19_24_48_Pro

Pastori Feymi Madjirov ja työntekijämme Jouni Haverinen Peshterassa, Bulgariassa.

Jeesus antoi lähetyskäskyn. Hän lähetti meidät viemään sanomaa kaikkeen maailmaan. Moni on lähtenyt. Peshterassa, Bulgariassa, haastattelemani pastori totesi: ”Jumala käyttää ihmisiä auttaessaan ihmisiä.” Läheisessä kylässä Krushevossa nyt jo edesmennyt rouva kertoi, kuinka hän kuultuaan Jeesuksesta otti sanoman vastaan ja avasi kotinsa oven seurakunnan kokoontumiseen. Jumala käytti häntä auttaessaan ihmisiä.

Lähteminen ei ole yksinkertaista. Silti maailmalla on paljon lähtijöitä. Itse joudun hetkeksi luopumaan kodista ja käymään matkaan, kunnes palaan kaikkeen entiseen. Moni on luopunut kodistaan ja päätynyt tekemään elämäntyönsä vieraissa maissa vieraitten ihmisten hyväksi. Kyseessä ei ole pelkästään luopuminen, vaan valmius ottaa toiset sydämelleen. Kun käydään vieraisiin maihin, niiden kansoista ja ihmisistä tulee osa omaa elämää. Enää ei voi ajatella kaikkea omasta ja oman maansa näkökulmasta, vaan tilalle on tullut uusi, laajempi tuska ja ilo elämän kirjosta.

2015-09-25-4986

Työntekijämme Mari Aitamäki ja Novosibirskissä Siperiassa asuva rouva.

Jeesus lähettää meidät maailmaan kohtaamaan ihmisiä. Jossain tarvitaan yhdenlaista apua ja toisaalla toisenlaista. Evankeliumin tarve on kuitenkin yhtäläinen kaikkialla – niin Siperiassa kuin Etiopiassa. Siperialainen nainen oli kadottanut elämänsä, mutta joku tuli hänen luokseen ja kertoi kirkosta löytyvän avun.  Hän etsi apua kirkosta, löysi uskon ja rakentaa nyt uutta elämää seurakunnan tukemana. Jumala käytti ihmisiä auttaessaan.

Rouva Bulgarian Krushevosta lähetti haastattelun lopuksi terveisiä Suomeen. Hän toivoi, että Jumala varjelisi meitä kaikkia, siunaisi ja olisi meidän kanssamme. Nyt hän on Jeesuksen luona, perillä, mutta hänen sanansa avaavat eteemme hänen sydämensä. Tuo sydän muuttui, kun hänen kyläänsä vuosituhannen vaihteen paikkeilla saapui mies kertomaan Jeesuksesta. Kuka tälle miehelle kertoi Jeesuksesta, sitä en tiedä, mutta kiitos Herralle – hän lähti liikkeelle ja kertoi siitä, mitä oli saanut löytää.

IMG_0892

Pakolaiset Ateenassa halusivat näyttää pesutilansa.

Vierailin Ateenassa pakolaisleirillä aivan sataman lähellä. Leirillä asuvilla oli toive: he halusivat kuvan pesutiloistaan kaikkien nähtäväksi. Kreikka painiskelee valtavan pakolaismäärän kanssa. Maalla ei ole mahdollisuuksia tarjota pakolaisille samanlaisia odotusolosuhteita kuin meillä. Silti apu on apua, ja kun autetaan Jeesuksen lähettämänä, jokainen voi löytää lopullisen avun.

Maailmalla voi hukkua suureen tuskaan. Yksin emme voi auttaa kaikkia – mutta voimme auttaa yhtä kerrallaan. Voimme käydä kohtaamaan toisia ja olemaan heidän kanssaan. Jeesus lähettää meidät maailmaan. Hän on kanssamme, minne menemmekin.

Se mitä maailmalla saa nähdä, avaa sydämen kukkaroa myöten. Miten paljon autuaampaa on se, että voi auttaa jotakuta kaukana, kuin kuluttaa varojaan johonkin, joka tuottaa itselle jotakin.

Voimme hukkua suureen tuskaan: eihän minun lahjoituksillani voi auttaa kuin päivän eteenpäin! Tämä tuska tulee jakaa, kutsua muita samaan tuskaan, ja näin saamme olla suuressa mukana. Yhdessä voimme kantaa ihmisiä, kansoja ja maita Herran eteen. Tue lähetystyötä.

Kuuntele: Jumala käyttää ihmisiä auttaessaan ihmisiä, Bulgaria, Peshtera, Krushevo 2015
Lue seuraava blogi-kirjoitus tästä.

Veijo Olli

PS. Matkustan Etiopiaan, jos Herra suo, 28.9. – 9.10.2016. Rukoile matkan puolesta. Rukoile Herran läsnäoloa, varjelusta ja johdatusta, paljon kerrottavaa. Ilman Jeesusta emme voi mitään tehdä.

Artikkelin kirjoittaja Veijo Olli on Kansanlähetyksen radio- ja tv-työn koordinaattori. Tutustu Veijoon ja tilaa hänen rukouskirjeensä tästä linkistä.

Lahjoittamalla tämän artikkelin työhön tuet Veijo Ollin matkaa Etiopiaan. Matkan aikana kerätään matariaalia, jonka avulla suomalaisille kerrotaan lähetystyöstä Etiopiassa.

Lahjoita tämän artikkelin työhön: Radio- ja TV-työ kotimaassa