Adventin aika on joka vuosi mukavalla tavalla kiireistä aikaa. Niin tänäkin vuonna. Omien tilojen saamisen lisäksi Viron Lasnamäen seurakunta on

Jouluseikkailu tuomiokirkossa

Adventin aika on joka vuosi mukavalla tavalla kiireistä aikaa. Niin tänäkin vuonna. Omien tilojen saamisen lisäksi Viron Lasnamäen seurakunta on ollut järjestämässä jouluvaelluksia Toompealla sijaitsevassa tuomiokirkossa.

1. Vaellus rakennettiin kirkkoon ennen ensimmäistä adventtia. Kirsti Malmi ja Merje Schultz tarkastavat varusteita.alku
2. Lampaat odottelevat laitumelle pääsyä.
lampaat
3. Pukuharjoitukset pidettiin, totta kai! Turbaanien kääriminen onnistui harjoittelun jälkeen jo ammattimaisin ottein. Aive ja Merje itämaan tietäjinä.
merje-ja-aive
4. Lasnamäkeläisistä Aive ja Margus vuorottelivat itämaan tietäjän roolissa omien töidensä mukaan. Ensimmäisenä esityspäivänä paikalla oli Aive.
lasnamäetiimi
5. Betlehemiläinen talon emäntä oli tuomiokirkon ovella vastassa tulijoita.
perenaine
6. Eteisestä kirkon puolelle astuessaan lapset huomasivat itämaan tietäjät kameleineen seuraamassa taivaalle syttynyttä uutta, kirkasta tähteä! Kahden vaelluspäivän aikana kirkossa kävi Viron luterilaisen kirkon ylläpitämän Toomkoolin sekä useamman Lasnamäen koulun viron kielikylpyluokkien oppilaita.
tietäjät
7. Siellä se tähti loistaa! Näettekö tekin sen? Lähdetään yhdessä katsomaan, mihin se meidät johdattaa!
tähden-katsojat
8. Itämaan tietäjien kanssa tähteä seuraten päädyttiin kedolle, missä oli paljon lampaita ja paimenia. Paimenet olivat kokeneet yöllä jotain hyvin ihmeellistä…
paimen
9. Itämaan tietäjät (Merje ja Margus) kuuntelevat kiinnostuneina paimenen kertomusta.
tietäjät2
10. Paimen johdatti itämaan tietäjät ja lapset betlehemiläiseen talliin, jossa oli juuri syntynyt pieni poikavauva. Talon emäntä hämmästyi suuresti kuullessaan, että syntynyt lapsi on koko maailman Kuningas, kauan odotettu Vapahtaja! (kuva Kirsti Malmi)
seimellä
11. Vaelluksen lopuksi lapsilla oli aikaa vielä katsella kirkkoa ja tutustua muun muassa urkuihin.
kutoset
12. Seimessä nukkuu ihme. Rukoilethan kanssamme, että sanoma Jeesuksesta voisi koskettaa kaikkien vaellukseen osallistuneiden sydämiä. Kutsuimme lapsia ja opettajia Lasnamäen seurakunnan toimintaan, joulujumalanpalvelukseen ja ensi vuonna alkaviin lastenpäiviin.ihme

Mirva Lappalainen
Artikkeli on poimittu Lappalaisten sivulta lappalainen.ee. Kirjoittaja on lähetystyössä Virossa perheineen. Katso joulukalenterin tämän 17. päivän luukku Virosta täällä. Lappalaisten kannattajaksi voit ryhtyä täällä.