Länsi-Japanin ev.lut. kirkon presidentti, pastori Rei Nagata,  osallistuu tämänvuotiseen Koben luterilaisen teologisen seminaarin varainkeruujuoksu- ja kävelytapahtumaan. Kysyessäni, voinko haastatella häntä

Jotta meillä olisi jatkossakin Jeesuksesta julistavia työntekijöitä

Länsi-Japanin ev.lut. kirkon presidentti, pastori Rei Nagata,  osallistuu tämänvuotiseen Koben luterilaisen teologisen seminaarin varainkeruujuoksu- ja kävelytapahtumaan. Kysyessäni, voinko haastatella häntä seminaarin suomalaisia tukijoita varten, hän vastaa kommentoivansa mielellään edessä olevaa tapahtumaa.

Rei Nagata kertoo odottavansa tapahtumaa mielenkiinnolla. Hänen oli tarkoitus osallistua juoksuun jo viime vuonna. Eräs hänen seurakuntansa jäsen kuitenkin kuoli juuri sitä edeltävänä päivänä, ja niin japanilaiseen tapaan seuraavana päivänä pidetyt hautajaiset estivät hänen osallistumisensa.

Nagatalla ei ole aiempaa kokemusta vastaavanlaisesta tavasta kerätä varoja. Hän kertoo, että on kyllä kuullut viime syksyn tapahtumasta, muttei ole itse nähnyt sitä livenä eikä osallistunut tällaiseen tapahtumaan aikaisemmin. Useat muutkin japanilaiset ovat todenneet samaa.

Osallistumalla tapahtumaan Rei Nagata toivoo voivansa olla hyödyksi seminaarille. ”Pelkän kolehdin antamisen sijaan on kiva päästä juoksemaan seminaarin hyväksi”, hän toteaa. Nagata pitää seminaaria kirkolle todella tärkeänä. ”Jotta Länsi-Japanin ev.lut. kirkko voi olla olemassa, tarvitsemme jatkossakin teologista seminaaria”, hän toteaa.

Japanin ev.lut. kirkon vuoden 2017 työntekijäkokouksen osanottajat.

Lopuksi presidentti Nagata lähettää terveisiä Suomeen: ”Kiitän sydämestäni suomalaisia yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme sekä rukouksistanne että taloudellisesta tuestanne. Pyydän, että tuette jatkossakin sitä, että voimme kasvattaa yhdessä Jeesuksesta julistavia työntekijöitä tähän kirkkoon.”

Nagatan toivomaa taloudellista tukea on mahdollista lahjoittaa esimerkiksi tämän varainhankintatapahtuman kautta. Katso lisätiedot alta.

Haastatteli: Daniel Nummela

 

Lähtisitkö sinäkin mukaan tukemaan tapahtumaa?

Mainosvideo vuoden 2017 tapahtumasta:

https://youtu.be/jEvZWNm0TqA

Mari Nummelan tunnelmia ennen vuoden 2016 juoksua:

https://youtu.be/Cc8KSMSKvtk

Arni Hukarin ja Daniel Nummelan tunnelmia saman juoksun jälkeen:

https://youtu.be/h83jjO9z1Nw

LÄHDE MUKAAN TUKEMAAN KOBEN LUTERILAISEN TEOLOGISEN SEMINAARIN VARAINKERUUJUOKSUA 2017:

http://suuressamukana.fi/lahjoituskohteet/varainkeruujuoksu-japanin-kirkon-tyontekijakoulutuksen-hyvaksi/

Muita linkkejä:

– Viime vuoden mainosvideo: https://youtu.be/Oq5X3spUdNM

Lisäkysymyksissä voit ottaa yhteyttä:
daniel.nummela(at)sekl.fi