On juhlan aika! Kristillinen satelliittitelevisioyhtiö SAT-7 on tuonut Jumalan rakkautta näkyviin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan miljoonille asukkaille jo 20 vuoden ajan.

Jos sinulla olisi miljoona dollaria, mitä tekisit sillä?

On juhlan aika! Kristillinen satelliittitelevisioyhtiö SAT-7 on tuonut Jumalan rakkautta näkyviin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan miljoonille asukkaille jo 20 vuoden ajan. SAT-7:n ensimmäinen ohjelma lähetettiin 31. toukokuuta 1996.

Valtavan kasvun vuosia

Vaatimattomasta alusta – kahden tunnin viikoittaisesta ohjelmatuotannosta arabian kielellä – työ on kasvanut viideksi kanavaksi, kolmelle eri kielelle ja 840 lähetystuntiin viikossa. Miljoonat ihmiset Marokosta Afganistaniin ovat kuulleet sanoman Jumalan pelastavasta rakkaudesta. Tuhansiin katsojapuheluihin on vastattu joka vuosi, jotta etsijä löytäisi ja kysyjä saisi vastauksen.

Ohjelmistossa on vuosien varrella lisääntynyt ja edelleen lisääntyy suorien lähetysten osuus, jotta katsojat voivat soittaa lähetykseen, keskustella, esittää kysymyksiä ja kertoa oman tarinansa. SAT-7 rohkaisee myös yksinäisiä ja vainottuja kristittyjä pysymään ja kasvamaan uskossaan. Heidän tuekseen lähetetään raamatunopetusta ja jumalanpalveluksia.

Toivoa Lähi-idän ahdinkoon

SAT-7:n toiminta-alueella on vakava humanitaarinen kriisi, yksi pahimmista sitten toisen maailmansodan. Ihmiset ovat joutuneet todistamaan epäinhimillisiä tekoja, jotka ovat saaneet heidät pakenemaan kodeistaan ja menettämään uskonsa ideologiaan, jota heille on lapsesta asti opetettu. Kaaoksen ja epätoivon keskellä he etsivät nyt Jumalaa, jossa olisi järkeä.

Kuluneet 202015 - Cyprus-39 vuotta ovat osoittaneet, että tarvetta on erityisesti lastenohjelmille. Viimeisimmän katsojakyselyn mukaan jopa kolmasosa Irakin maaperällä asuvista lapsista katsoo SAT-7:n lastenkanavaa. Heidän vanhempansa luottavat, että vihamielisyyden keskellä kristityillä on sanoma, joka kasvattaa heidän lapsiaan oikeaan suuntaan rakastamaan ja kunnioittamaan toisia ihmisiä.

Uusia haasteita

Vuonna 2016 SAT-7 on päättänyt erityisesti panostaa turkinkielisen kanavansa kehittämiseen. Kanava on äskettäin saanut paikan Turkin valtiolliselta satelliitilta ja päässyt siten samaan valikkoon Turkin suosituimpien kanavien kanssa. Toinen ajankohtainen painopistealue on lastenkanava, erityisesti pakolaislapsille suunnattu ”Minun kouluni” –projekti, jossa opetetaan äidinkieltä, matematiikkaa ja englantia niille lapsille, joiden koulunkäynti on keskeytynyt paon tai pakotetun muuton vuoksi.

Mahdollista sille, joka uskoo

Yli 20 vuotta sitten ennen SAT-7:n perustamista Lähi-idän kirkkojen johtajat kokoontuivat pohtimaan, mikä olisi paras työmuoto evankeliumin esillä pitämiseen tällä haasteellisella alueella. Heiltä kysyttiin: ”Jos sinulla olisi miljoona dollaria, mitä tekisit?” Joidenkin mielestä ei ollut edes mahdollista kuluttaa miljoonaa dollaria kristilliseen työhön alueella, jossa kaikki ovet ovat kiinni. Toiset sanoivat: ”Tarvitaan kristillinen satelliittitelevisio.”

Meillä Kansanlähetyksessä ei ole miljoonaa dollaria, mutta annamme tämän työn tueksi sitä, mitä meillä on: sitoutuneita ja taitavia työntekijöitä. Jo 2000-luvun alussa olimme mukana ideoimassa ja perustamassa turkinkielistä kristillistä televisiokanavaa. Maaliskuussa 2016 lähettimme Sakari Heinonen aloitti työn Limassolin studiolla SAT-7 PARSin lähetysteknikkona. Hän vastaa kuvaustekniikan toimimisesta erityisesti suorien lähetysten aikana.Työntouhussa

Mahdollista sinullekin

Eri puolilta Eurooppaa raportoidaan, että turvapaikanhakijat ovat erityisen avoimia evankeliumille, jos he ovat jo kotimaassaan törmänneet kristillisiin televisio-ohjelmiin. Haluatko sinä tehdä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan tilanteen hyväksi jotain sellaista, jolla on merkitystä aina iankaikkisuuteen asti?

Liittymällä Sakari Heinosen lähettäjärenkaaseen saat ajankohtaisia kuulumisia ja rukousaiheita työstä. Taloudellinen tuki on konkreettinen tapa olla mukana tässä miljoonia ihmisiä tavoittavassa työssä. Voit tehdä kertalahjoituksen tämän sivun kautta tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi haluamallasi summalla. Lähde suureen mukaan rukoilemalla ja antamalla!

Liity Sakarin renkaaseen
Ilmoittaudu kuukausilahjoittajaksi
Lue SAT-7 20 vuotta -juhlajulkaisu (13 Mt). Sitä voi tilata
paperiversiona Kansanlähetyksestä hintaan 3 €/kpl joko sähköpostitse: keskus@sekl.fi, puhelimitse 019 779 20 tai osoitteella SEKL, Opistotie 1, 12310 Ryttylä.

Lahjoita tähän työhön:


Tallenna