Matka Bus4life-kirjastoauton kyydissä on ohi. Bussi viivähtää vielä muutaman päivän Unkarissa ja ja lähtee sitten kohti Ukrainaa. Viikko Unkarissa on

Jos olet saanut syntyä Unkarissa, sinua voi onnitella

Matka Bus4life-kirjastoauton kyydissä on ohi. Bussi viivähtää vielä muutaman päivän Unkarissa ja ja lähtee sitten kohti Ukrainaa. Viikko Unkarissa on ollut normaalista bussitoiminnasta monella tavalla poikkeava: harvoin bussi kiertää useita paikkoja yhden päivän aikana, ja nyt bussin avulla on toteutettu ensimmäistä kertaa ihmisarvosta ja abortista kertova näyttely, joka tavoittaa valtavasti koululaisia.

Oppilaat kuuntelevat keskittyneesti.

Haastattelen kahta pastoria. Toinen on pappina lännessä, toinen idässä. Saan ymmärrystä seurakunnan elämästä ja tarpeista, mutta ymmärrän myös, miksi he halusivat toteuttaa juuri tämän Pro Life -kiertueen Bus4life-kirjastauton avulla.

Bussi parkissa Keszthelyn yössä.

Valokuvatessa pyydän pastoria hymyilemään, ja hän laittaa sormillaan suupielet korviin − huumori on tutun oloista täällä. Toinen pastori kertoo kouluvierailuista, jotka hän aloittaa onnittelemalla koululaisia siitä, että ovat saaneet syntyä Unkarissa. Tämä ei ole niinkään huumoria, vaan vakava asia. Unkarissa, missä pastorin mukaan abortin laillistamisen jälkeen jopa 43 prosenttia sikiöistä on abortoitu, voi todellakin onnitella itseään siitä, että on saanut syntyä. Haastattelun jälkeen olen varma siitä, että kun pääsen Raamattuavain Extra -ohjelmassa Radio Deissä kertomaan matkasta, lähtee kertomus liikkeelle tästä.

Toiset kuvaavat toisten levätessäkin.

Paljon on kerrottavaa, paljon on kuunneltavaa ja pohdittavaa. Nyt on aika levähtää, ja kun palaan muutaman päivän jälkeen töiden pariin, saan matkata uudelleen pitkin Unkaria haastattelujen, videoiden ja kuvien kautta. Jos Herra suo, niin muutaman viikon jälkeen Raamattuavain Extrassa ollaan Unkarissa Bus4life-kirjastoauton kyydissä. Kiitos rukoustuesta, kiitos kaikesta! Kunpa Herra koskettaisi näitä kohtaamiamme nuoria ja johdattaisi heidät kotiin.

Haastattelu-selfie – kiitos Herralle jokaisesta kohtaamisesta.

– Veijo Olli

Bus4life Unkari matkan kirjoitukset:

24.4.2017 Näin se matka alkaa
25.4.2017 Tuulta päin, Veszprem
27.4.2017 Mahdollisuus koskettaa, Marcali
29.4.2017 Jos olet saanut syntyä Unkarissa, sinua voi onnittella

Kuuntele matkakertomus kokonaisuudessaan


Kirjoittaja Veijo Olli on Kansanlähetyksen radio- ja tv-työn koordinaattori. Tutustu Veijoon ja tilaa hänen rukouskirjeensä tästä linkistä.