Jimman synodin toinen virallinen kokous Lounais-Etiopiassa sijaitsevassa Jimmassa pidettiin 5. ja 6. toukokuuta 2017 vain muutama vuosi sitten perustetun Jimman

Presidentti ja muut virkaan siunatut yhteiskuvassa siunaajien ja uusien pappien kanssa.

Johtajavalintoja ja uusia pappeja Jimmassa

Jimman synodin toinen virallinen kokous

Lounais-Etiopiassa sijaitsevassa Jimmassa pidettiin 5. ja 6. toukokuuta 2017 vain muutama vuosi sitten perustetun Jimman synodin toinen virallinen kokous. Tällainen kokous on suurin päättävä elin synodin toiminnassa ja se pidetään joka neljäs vuosi. Etiopian evankelisessa Mekane Yesus -kirkossa synodeiksi nimitetään  hiippakuntiin verrattavia alueellisia yksikköjä.

Kokouksessa valittiin synodin johtohenkilöitä. Pastori Hailu Abebe valittiin uudelleen synodin presidentiksi ja Salomon Shiferaw myös uudelleen varapresidentiksi. Toimikausi on nelivuotinen. Lisäksi valittiin Ato Kumisel taloudenhoitajaksi.

Sunnuntaina 7.5.2017 jumalanpalveluksen yhteydessä toimitettiin valittujen virkaansiunaus ja samalla vihittiin virkaan 18 uutta pappia synodin työhön. Ammayan alue, missä Kansanlähetys on viime vuosina toteuttanut useita kehitysprojekteja, sai peräti kuusi uutta pappia.

Valittujen henkilöiden virkaansiunaus. Kuvassa etualalla (vas.) oleva synodin presidentti, pastori Hailu Abebe tulee Kansanlähetyksen 50-vuotiskesäjuhlien vieraaksi heinäkuussa 2017.

Mekane Yesus -kirkon kasvu

Mekane Yesus -kirkon uusimmat tilastot kertovat kirkon kasvun jatkuvan. Vuoden 2016 tilaston mukaan kirkolla oli 8 564 seurakuntaa ja 8 310 129 jäsentä. Kirkko on nyt maailman suurin luterilainen kirkko.

Annamme toisillemme hyvää

Nyt lähetystyössä me annamme Mekane Yesus -kirkolle sitä, mitä meillä on ja he tarvitsevat. Kansanlähetys aloitti työn Etiopiassa vuonna 1968. Nyt Kansanlähetyksellä on muun muassa kehitystyötä, raamatunkäännöstyötä, kummilapsitoimintaa, tuemme pappien koulutusta stipendein ja opettamalla. Heillä on jotain, mitä me kipästi tarvitsemme: hengellisen elämän, rukouksen ja herätyksen todellisuus.

Ammayan alueen kuusi uutta pappia.

Mekane Yesus -kirkolla on valtava tarve papeista ja evankelistoista

Kansanlähetys tukee yhteensä 34:ää koulutuksessa olevaa  opiskelijaa vuosittain noin 10 000 eurolla. Varat  käytetään Mekane Yesus -seminaarin, Jimman, Airan ja Arba Minchin teologian opiskelijoiden hyväksi.

Etiopiassa lukuvuosi alkaa yleensä syyskuun 11. päivän jälkeen, jolloin on maan uusi vuosi, ja päättyy juhannuksen tienoilla kesäkuussa.

Yhden papin koulutus kestää neljä vuotta ja maksaa 1 500 euroa lukuvuodessa, eli kuukautta kohden tarvitaan noin 150 euroa. Osa koulutettavistamme saa lyhyemmän teologisen koulutuksen. Maakunnallisissa seminaareissa ja raamattukurssilla koulutus on edullisempaa.

Jimman synodin talousvastaava (vas.) Ato Kumisel, varapresidentti Salomon Shiferaw ja presidentti Hailu Abebe.

Tule mukaan kouluttamaan pappeja ja evankelistoja. Osallistumalla annat kasvavalle Mekane Yesus -kirkolle mahdollisuuden saada koulutettuja työntekijöitä. Samalla olet mukana yhteisessä tehtävässämme kertomassa yhä uusille etiopialaisille sanomaa syntien anteeksiantamuksesta ja rakastavasta Jumalasta. (Lainaus artikkelista ”Pappien koulutus” Suuressa mukana -kotisivulla)

Artikkelin Jimman synodin kokouksesta on kirjoittanut Raimo ”Aki” Tuppurainen.
Kuvat Aki Tuppuraisen albumi

Lahjoita tähän työhön: