Lähetystyöntekijä Ulla Pendolin on tänä syksynä aloittanut uuden työmuodon, gospeljumalanpalvelukset. Muusikkoina toimivat hänen oppilaansa Koben raamattukoulusta. Laskeudun kohti Japanin usvaista

Lähetystyötä Japanissa

Japanissa opiskellaan englantia ja musiikkia Ullan kanssa

Lähetystyöntekijä Ulla Pendolin on tänä syksynä aloittanut uuden työmuodon, gospeljumalanpalvelukset. Muusikkoina toimivat hänen oppilaansa Koben raamattukoulusta.

Laskeudun kohti Japanin usvaista aamua kello yhdeksän jälkeen paikallista aikaa, kun ystävät ja työtoverit kotona Ryttylässä nukkuvat vielä aamuyön makeinta unta. Hieron lentoväsymyksen silmistäni ja tähyilen alla näkyvää maisemaa. Rantaviivaa riittää – lentokone tuntuu vain hädin tuskin löytävän laskeutumisalustan pieneltä maapalaselta keskeltä merta.

Kiertomatkani Kansanlähetyksen Japanin lähettien keskuudessa alkaa Ulla Pendolinin luota. Hänen kaunis kotinsa on maanjäristyksiä kestämään rakennetussa kerrostalossa; joka seitsemäs kerros on vahvaa betoniristikkoa. Näin talo tärinässä elää ja joustaa eikä hajoa palasiksi. Ulla kertoo, että juuri edellisenä päivänä olikin tuntunut tärinää. Se on täällä aika yleistä.

Kansanlähetyksen lähetystyö

Lähetystyöntekijä Ulla Pendolin (oikealla) emännöi aluekoordinaattorin vierailun ensimmäistä päivää.

Luokanopettaja Ulla Pendolin on toisella työkaudellaan Japanissa seurakuntatyössä ja opettamassa lähettiperheiden koululaisille suomen kieltä. Japanin 126 miljoonasta asukkaasta kristittyjä on alle yksi prosentti. Kansanlähetys on tehnyt työtä Japanissa 48 vuoden ajan. Se toimii yhteistyössä Länsi-Japanin ev.lut. kirkon (LJELK) kanssa. 40 seurakunnan ja vajaan 4000 jäsenen kirkko kamppailee taloudellisten haasteiden, seurakuntalaisten  ikääntymisen ja työntekijäpulan kanssa. Silti joka vuosi uusia ihmisiä tavoitetaan evankeliumilla; viime vuonna LJELK:n seurakunnissa kastettiin yhteensä 57 henkilöä.

Japanissa tärkeä tavoittavan työn muoto ovat erilaiset toimintapiirit. Piirien lopuksi pidettävässä raamattuhetkessä yhtä hyvin kristityt kuin ei-kristitytkin saavat kuulla evankeliumin. Ulla pitää eri-ikäisille englannin kielen piirejä.

Englannnin opettaminen lähetystyössä

Ulla tekee tavoittavaa työtä englannin opettamisen avulla.

Ulla Pendolin on iloinen, että voi työssään käyttää sekä opettajan taitojaan että erityislahjaansa musiikkia. Hän kertoo: ”Tällä hetkellä työskentelen Nishinomiyan ja Awajin seurakunnissa. Lisäksi opetan Koben luterilaisen raamattukoulun opiskelijoille musiikkia. Työ seurakunnassa pitää sisällään englannin ja suomen kielen sekä Raamatun opettamista lapsille ja aikuisille, pyhäkoulutyötä ja jumalanpalvelusten säestämistä. Koska seurakunnassa ei lähettien lisäksi ole muita palkattuja työntekijöitä, myös kirkon siivous ja moni käytännön asia jää lähetin hoidettavaksi.”

Koben raamattukoulu Japanissa

Musiikin iloa Koben raamattukoulussa.

Japani ei ole helppo paikka elää, mutta työn palkitsevuus antaa voimia. ”Ihmispaljous ja tiivis työtahti tuntuvat välillä kuluttavilta. Japanilainen yhteiskunta ihannoi suorittamista, ja kilpailu hyvistä opiskelu- ja työpaikoista on kovaa. Sitä tärkeämmältä tuntuu välittää Jumalan rakkautta, joka ei vaadi suorittamista, ei kysy asemaa eikä saavutuksia”, Ulla Pendolin sanoo.

Autathan sinäkin viemään vapauttavaa ilosanomaa japanilaisille? Voit tukea rukouksin ja lahjoituksin Ulla Pendolinin työtä.

Matkalla Japanissa
Anne Tuovinen
aluekoordinaattori

Lahja Ulla Pendolinin työlle

Lahjoita tähän työhön:


Seuraa Anne Tuovisen Japanin matkaa:

Anne Tuovisen Facebook-video ennen matkaa – Anne Tuovinen
Japanissa opiskellaan englantia ja musiikkia Ullan kanssa – Ulla Pendolin
HAT-Kobessa Marin ja Danielin kanssa – Mari ja Daniel Nummela
Yllätysjuhlat Japanissa Lean kanssa – Lea Pihkala
Juoksemaan luterilaisen pappiskoulutuksen puolesta Japanissa – Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät
Historian siipien havinaa Japanissa Taijan kanssa – Henry ja Taija Liivola
Awajilla Eevan ja Arnin kanssa – Arni ja Eeva Hukari
Nishinomiyassa Asakon ja Laurin kanssa – Lauri ja Asako Palmu
Japani sydämellä ja rukouksissa – Matkan loppukatsaus.