Kansanlähetys on alkuvuosistaan lähtien tukenut kristittyjä Itä-Euroopassa, erityisesti Neuvostoliitossa ja sittemmin Venäjällä.  Idäntyön päivät keräävät yhä runsaasti osallistujia. – Vapaaehtoistyö

Pyhän Marian seurakunnan kirkkoherra Mihail Ivanov iloitsi siitä, miten usein toiminnan tarpeista nouseviin rukouksiin on saatu vastauksia. Ivanovin tulkkina toimi Anna Ruha. Kuva: Juhani Koivisto
Pyhän Marian seurakunnan kirkkoherra Mihail Ivanov iloitsi siitä, miten usein toiminnan tarpeista nouseviin rukouksiin on saatu vastauksia. Ivanovin tulkkina toimi Anna Ruha. Kuva: Juhani Koivisto

Inkerin kirkko kouluttaa vapaaehtoisia vastuunkantajia

Kansanlähetys on alkuvuosistaan lähtien tukenut kristittyjä Itä-Euroopassa, erityisesti Neuvostoliitossa ja sittemmin Venäjällä.  Idäntyön päivät keräävät yhä runsaasti osallistujia.

– Vapaaehtoistyö on kirkon tulevaisuuden suunta, visioi Inkerin kirkon lähetystoimikunnan puheenjohtaja Ivan Laptev Idäntyön päivillä Lähetyskeskuksessa keväällä 2014.

– Työn voi tehdä useampi ihminen pienissä palasissa, eikä aina tarvitse edes tulla paikan päälle, hän rohkaisi.

Hän mainitsi esimerkkinä Kolppanan seurakunnan toimintakertomuksen, joka piti nopeasti saada tiedoksi suomalaiselle ystävyysseurakunnalle. Sen käänsi Suomessa Venäjän työalalta kotimaahan palannut lähetystyöntekijä Anu Saari.

– Vaikka kyseessä on yksi pieni osa-alue, on sillä kuitenkin suuri merkitys kokonaisuuden kannalta, Laptev totesi.

Hän lisäsi, että vapaaehtoistyö on vastausta Kristuksen rakkauteen ja kiitti kaikkia suomalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä.

– Ilman suomalaista lähetystyötä Inkerin kirkkko ei olisi sellainen kuin se nyt on.

Koulutusta tarvitaan

Jos vapaaehtoiset lopettaisivat, toiminta lakkaisi, sanoi Idäntyön päivillä Inkerin kirkon Pyhän Marian seurakunnan kirkkoherra Mihail Ivanov. Hän kertoi ajankohtaiskatsauksessaan, että yhä suuremmaksi kysymykseksi nousee vapaaehtoisten kouluttaminen.

Inkerin kirkon raamattukoulutus on Ivanovin mukaan osoittanut hyviä merkkejä. Tavoitteena on aloittaa syksyllä myös Pyhän Marian kirkossa koulutusta maallikoille viikoittain.

– Tänä päivänä koulutuksen tarve tuntuu iholla. Neljäkymmentä seurakuntalaista on sanonut, että he haluaisivat käydä säännöllisesti  iltaisin opiskelemassa. Sydän iloitsee siitä, että seurakunnan sisällä on tällaisia ihmisiä, Ivanov hymyili.

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää maallikoita teologiaan ja historiaan. Viimeksi mainittua opettamaan on jo ilmoittautunut yksi seurakuntalainen, mutta muuten kokoonpano on vielä auki. Ivanov toivoikin yhteistyötä suomalaisten pastorien kanssa.