Piispa Aarre Kuukauppi vihki lokakuussa Kelton kirkossa Kansanlähetyksen lähetin Markus Aitamäen papiksi. Tällä viikolla  Markus Aitamäkeä ja hänen perhettään onniteltiin vihkimyksen

Piispa Aarre Kuukauppi vihki lokakuussa lähetystyöntekijä Markus Aitamäen Inkerin kirkon papiksi. Piispaa avustivat Siperian läänirovasti Ville Melanen (kuvassa oikealla) ja Pietarin rovastikunnan lääninrovasti Ivan Hutter. Kuva: Liliann Keskinen.

Iloa pappisvihkimyksestä

Piispa Aarre Kuukauppi vihki lokakuussa Kelton kirkossa Kansanlähetyksen lähetin Markus Aitamäen papiksi. Tällä viikolla  Markus Aitamäkeä ja hänen perhettään onniteltiin vihkimyksen johdosta henkilökohtaisesti Lähetyskeskuksessa Ryttylässä, kun he piipahtivat Suomessa viisumiasioissa.

Markus ja Mari Aitamäki palvelevat Novosibirskin seurakuntaa Siperiassa. Markus Aitamäki vihittiin kaksi vuotta sitten Inkerin kirkon diakoniksi, ja hän on sen jälkeen toiminut Novosibirskin seurakunnan hengellisenä johtajana.

”Herra kuulee rukouksia. Hän varustaa sinua ja perhettäsi monenlaiseen palvelutehtävään. Kuten Paavali kohtasi eri kaupungeissa liikkuessaan vaikeuksia, meitäkin on kutsuttu kantamaan ristiä. Kun pysyt Sanassa, Herra antaa työsi kantaa hedelmää, iloja vaikeuksienkin keskellä”, piispa Kuukauppi sanoi vihkipuheessaan. Kuva: Liliann Keskinen.

– Minulle tässä pappisvihkimyksessä on ollut tärkeää se, että paikalliset seurakunta-laiset Siperiassa ovat kutsuneet minut palvelukseensa ja toivoneet, että saisin pappisvihkimyksen. Aloite lähti heiltä. Pappisvihkimys on luonnollinen jatkumo tehtävässäni. Minut on vihitty Siperian seurakunnan paimeneksi, Markus Aitamäki kertoo.

Mari ja Markus Aitamäki kertoivat, että Venäjällä seurakunta arvostaa pappiskoulutusta. Kuva: Anne Lepikko

Lähetysjohtaja Mika Tuovinen antoi Markus Aitamäelle lahjaksi Herran palvelija -taulun. Kuva: Anne Lepikko.

Novosibirskin seurakunta perustettiin viisitoista vuotta sitten.  Aitamäet ovat toimineet seurakunnan palveluksessa viisi vuotta. Markus Aitamäki totesi, että seurakuntatyö Siperiassa on edelleen pioneerityötä. Jumalanpalveluksia pidetään säännöllisesti joka sunnuntai, mutta muuta toimintaa on vielä vähän.

Mari ja Markus Aitamäki ovat auttaneet seurakuntaa kehittämään tavoittavaa seurakuntatyötä.
– Vapaaehtoiset vastuunkantajat ovat juuri alkaneet pitää viikoittaista seurakuntatapahtumaa, jossa keskustellaan hengellisistä teemoista teen ja pienen suupalan äärellä.

Kerran kuukaudessa järjestetään isompi tilaisuus. Ideana on, että seurakuntalaiset tuovat omia ystäviään mukaan.
– Syksyllä mukana oli yli neljäkymmentä ihmistä, joka on meidän mittakaavassa todella paljon. Monet heistä eivät olleet koskaan aikaisemmin käyneet kirkossa.

Teksti: Liliann Keskinen
Venäjän työalueen esimies
Anne Lepikko
SEKL/viestintä

Lahjoita tähän työhön: