Kansanlähetyspäivät houkutteli Ryttylän kartanomiljööseen Hausjärvelle runsaat 10 000 juhlavierasta, mikä on vähän enemmän kuin viime vuonna ja hiukan enemmän kuin

Lähetyskeskus Ryttylässä kokosi viikonlopun aikana yli kymmenen tuhatta kävijää. Kuva: Hannu Korpela

Ilo Sanomasta kokosi yli 10 000 kävijää Ryttylään

Kansanlähetyspäivät houkutteli Ryttylän kartanomiljööseen Hausjärvelle runsaat 10 000 juhlavierasta, mikä on vähän enemmän kuin viime vuonna ja hiukan enemmän kuin odotettiin. Hyvässä säässä pidettyjä Kansanlähetyspäiviä sävytti ilo ja kiitollisuus.

Lähetysjuhlassa siunattiin matkaan 25 lähettiä lapsineen. Näistä ensimmäiselle työkaudelle on lähdössä viisi lähettiä, jotka Tampereen piispa Matti Repo siunasi lähetystyöntekijöiksi Hausjärven kirkossa aiemmin keväällä.

Lähettien siunaamispuheessa Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen muistutti syntien anteeksiantamuksesta, luottamuksesta Jumalan sanaan ja Pyhän Hengen voimasta. ”Te ette julista itseänne, te ette julista Kansanlähetystä, te ette julista kristikuntaa. Te julistatte Kristusta ja Jumalan sanaa”, Tuovinen sanoi.

Kansanlähetyspäivät pidetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Ryttylässä myös ensi vuonna.

Liikkeen suhde kirkkoon

Kansanlähetysliikkeen suhde kirkkoon oli esillä lähetysjohtajan Polttopiste-puheessa.
”Jos jäämme kirkkoon, on tärkeää pitää kiinni omasta identiteetistämme ja rohkeasti julistaa sanaa, kuten Paavali käski Timoteusta tilanteessa, jossa seurakuntiin oli tullut harhaopettajia”, Mika Tuovinen paalutti.

Tuovinen muistutti, että eri aikakausina eri kristilliset uskonkappaleet joutuvat kiistan alaisiksi. Tämän hetken kiistaa maailmanlaajassa kristikunnassa käydään avioliitosta ja samaa sukupuolta olevien suhteista. Maaliskuun ensimmäisenä päivänä tuli maassamme voimaan sukupuolineutraali avioliitto. Nyt moni vaatii myös kirkkoa vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja.

”Kevään kirkolliskokouksessa oli aloite Suomen ev.lut. kirkon avioliittokäsityksen laajentamiseksi. Aloitteessa esitetään, että samaa sukupuolta olevat parit voitaisiin vihkiä kirkolliseen avioliittoon. Laajentaminen kuulostaa sanana hienolta, mutta kristillisen avioliiton laajentaminen samaa sukupuolta oleviin liittoihin tarkoittaa käytännössä vanhan raamatullisen ja historiallisen avioliittokäsityksen hylkäämistä. Tätä ei tule hyväksyä”, Mika Tuovinen sanoi.” Kansanlähetyksessä opetamme kristillistä ja raamatullista avioliittoa miehen ja naisen välillä. Raamattu ei missään osoita hyväksyntää samaa sukupuolta olevien parien suhteille vaan pitää niitä syntinä”, hän jatkoi.

Lähetysjohtaja kertoi monen kyselleen, mikä on Kansanlähetyksen suhde kirkkoon. Tuovinen muistutti, että Suomen evankelis-luterilainen kirkko on Kansanlähetyksen tärkein yhteistyökumppani.
”Toteutamme kirkon lähetystehtävää, tuemme seurakuntia raamattuopetuksessa, julistustyössä, rippikoulutyössä, lapsi- ja nuorisotyössä ja monella muullakin tavalla. Monen hengellinen koti on paikallisseurakunnassa”, Tuovinen kertasi.

”Me järjestämme seurakuntien kanssa myös jumalanpalveluksia. Meillä ei ole pappeja ja paikkoja tarpeeksi järjestääksemme niitä enemmän. Meidän vahvuutemme on kristittyjen yhteinen pappeus. Täällä on paljon uskovia, jotka voivat olla hengellisinä isinä, äiteinä, siskoina ja veljinä kodittomille ja yksinäisille kristityille”, hän jatkoi.

Suomen seurakunnat ovat kuitenkin hyvin erilaisia. Tuovisen kokemuksen mukaan suuri osa seurakunnista haluaa seurata Raamatussa ja kirkon tunnustuksessa ilmaistua oppia julistuksessa ja toiminnassa. Myös Kansanlähetykselle Raamattu on se ilmoitus, jonka mukaan tulee uskoa ja jota tulee opettaa.

”Toisaalla on myös paimenia, joiden mielestä ei voi tietää, onko Jumalaa olemassa. Jossain ei uskota Jeesuksen jumaluuteen, ristinkuolemaan, ylösnousemukseen ja takaisintuloon. Jossain avoimesti hylätään kirkon avioliittokäsitys. Jossain herätyskristityiltä halutaan ottaa toimintamahdollisuudet pois”, Tuovinen luetteli.

Kansanlähetys haluaa pitää kiinni omasta identiteetistään: ”Pääasian tulee olla pääasiana, ja pääasia on Jeesus Kristus.”

Lisätietoja ja kuvia täältä.