Mika Tuovinen Kirjoittaja on Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen lähetysjohtaja. Osallistuin Evankelistojen yhteyspäiville 6.8.2014 Seinäjoella. Lähden näille päiville siksi, että koolla on

Evankelistojen yhteyspäivät 2014

Evankelista on löytänyt armon ja haluaa kertoa siitä toiselle

Mika Tuovinen 
Kirjoittaja on Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen lähetysjohtaja.

Osallistuin Evankelistojen yhteyspäiville 6.8.2014 Seinäjoella. Lähden näille päiville siksi, että koolla on joukko, jonka kutsumuksen koen omakseni.

Minulla oli puheenvuoro aiheesta Yhdessä tekemisen voima. Evankelistojen yhteyspäivien järjestelyvastuusta löytyy luterilaisia, helluntailaisia ja vapaakirkollisia. Evankeliumissa on voima, joka yhdistää ja laittaa eri kirkkokunnista ja hengellisistä kulttuureista tulevia pohtimaan, miten Vapahtajan tuntemus voisi levitä maassamme.

Tässä muutama mainitsemani juttu kristittyjen yhteistyöstä evankelioimisessa:

  • Kaikilla kristityillä (esimerkiksi luterilaisilla, helluntailaisilla, vapaakirkollisilla, katolisilla ja ortodokseilla) on sama Jumala, sama Jeesus ja sama tehtävä viedä sanomaa Vapahtajasta kaikille ihmisille.
  • Tarvitsemme erilaisten hengellisten kulttuurien ymmärtämistaitoa. Käytämme erilaisia sanoja ja toimintamuotoja, mutta taustalla on sama kokemus Jumalan rakkauden kohteena olemisesta.
  • Tutustu toisiin kristittyihin. Yhdessä tekeminen lähtee yhdessä olemisesta ja toistemme tuntemisesta.
  • Yhteinen evankeliointi ottaa huomioon yhteistyön esteet ja välttää niitä, mikäli mahdollista. Esteitä on muun muassa hyvin erilainen näkemys uskosta ja evankelioimisesta, hengellinen velttous, ylpeys, anteeksiantamaton mieli toisia kristittyjä kohtaan ja evankelioimisnäyn katoaminen.
  • Perustana yhteiselle toiminnalle voi olla apostolinen uskontunnustus, johon suurin osa kristityistä voi yhtyä. Tärkeää on rukoilla Isä meidän rukousta siten, että sisällytän noihin kahteen sanaan – Isä meidän – kaikki muutkin kristityt. Siitä yhteys lisääntyy!
  • Kristityt voivat toimia yhdessä, sillä meillä on sama Vapahtaja, sama evankeliumi, sama tehtävä, olemme yhtä perhettä ja olemme matkalla samaan taivaaseen.
  • Pohdi, mitä voit tehdä omalla paikkakunnallasi, jotta kristityt voisivat joskus yhdessä kertoa Kristuksen rakkaudesta alueesi kaikille ihmisille ja saada heidät seurakunnan aktiivisiksi jäseniksi.
  • Evankeliumi ja ikuinen pelastus Jeesuksessa on liian kallis aarre hukattavaksi keskinäisiin taisteluihin.
  • Evankelista ovat yhteyden rakentajia. Evankelistojen tulee keskittyä siihen kristinuskon ytimeen, joka yhdistää kaikkia kristittyjä. Evankelistalle on annettu kapea sektori Jumalan suuren salaisuuden julistamisesta. Sellainen osa, jossa yritetään saada suuri Jumala ja pieni ihminen suhteeseen.

Kuka on evankelista? Evankelista on se, joka on löytänyt Jumalan armon Jeesuksessa ja haluaa kertoa siitä toiselle.

*Tutustu kirjoittajaan: Mika Tuovinen. Kuva on Evankelistojen yhteyspäivien sivulta.