Matkallani Etiopiassa olen tullut vuosikokousvaiheeseen. Kansanlähetyksen Etiopian lähettien kanssa istun kahden päivän ajan mukavasti keskustelemassa toimintakertomuksesta, tilinpäätöksestä, toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta.

FLM - Finnish Lutheran Mission in Ethiopia
Kuvassa Etiopian lähettejä ja aluekoordinaattori Lehtisten pihalla (kuvasta puuttuu Anna Vähäkangas)

Elämänmakuinen lähettikokous Etiopiassa

Matkallani Etiopiassa olen tullut vuosikokousvaiheeseen. Kansanlähetyksen Etiopian lähettien kanssa istun kahden päivän ajan mukavasti keskustelemassa toimintakertomuksesta, tilinpäätöksestä, toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta tylsää ei ole. Tekstin ja numeroiden takana on paljon kasvoja. Todellisia ihmisiä todellisine tarpeineen: vettä, ruokaa, terveydenhoitoa, koulutusta ja evankeliumia.

Suunnitelmia ja numeroita pyöritellessä muistelemme lämmöllä suomalaisia, jotka ovat halunneet tukea tätä tai tuota työmuotoa. Pinnalle nousee tarinoita vuosien ja vuosikymmenien takaa: sillä tavalla syntyi tämä projekti, näin on edistynyt noiden avunsaajien elämä, noin pääsi yliopistoon ensimmäinen kummiohjelmassamme koulutettu lapsi. Minä kuuntelen yhtaikaa nöyränä ja ylpeänä. Ihmeellistä on Jumalan johdatus siinä, miten hän ohjaa yhteen saajat ja antajat – ja ajan kanssa myös saattaa kääntää ne roolit ylösalaisin.

Kansanlähetys Etiopiassa - FLM Ethiopia

Vuosikokous työteliäänä, vasemmalta Mirjami Uusitalo, Mika ja Tania Lehtinen.

Kohdassa ”Muut asiat” tulee esiin vaihteleva kavalkadi kysymyksiä elämän eri aloilta. Työalueen esimies Pirkko Tuppurainen lukee ääneen kauniin kiitoskirjeen, jonka olemme saaneet raamatunkäännöstyötä tekevien Mirjami Uusitalon ja Anna Vähäkankaan alueen piispalta. Pirkon lukiessa ääneen me muut odotamme henkeä pidättäen, milloin kauniit lauseet muuttuvat lisätuen pyytämiseksi. Eivät ne muutu. ”Ihan pelkästään kiitoskirje,” lähetit huokaavat ihastuneina. ”Tällaista emme ole ennen täällä nähneet.”

Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät Etiopiassa

Kiitos hyvästä työstä ilahduttaa, vasemmalta Tania Lehtinen, Pirkko ja Aki Tuppurainen.

Avunpyyntökirjekin kokoukselle on esitetty. Vaikeaan tilanteeseen joutunut etiopialainen pyytää tukea. Lähettikunta vakavoituu. Pyytäjiä on paljon, kaikkien kertomukset eivät ole totta, jotkut saavat jo apua muualta. Tilanteet on aina selviteltävä perin pohjin, jotta pienet resurssit – sekä paikallisen kirkon että lähetysjärjestön – saataisiin suunnatuksi niille, jotka eniten tarvitsevat.

Kokouspäivistä jää päällimmäiseksi kiitollisuus siitä, mitä on tehty ja mitä Jumalan avulla toivottavasti vielä saadaan tehdä. Etiopiassa työn tulokset näkyvät käytännössä. Kokonaiset kylät saavat puhdasta vettä, lapset saavat käydä koulua ja pääsevät lääkäriin, papit ja evankelistat saavat koulutusta, kirkko kasvaa.

Illan pimetessä istumme vielä hetken juttelemassa niitä näitä hedelmäsalaattikulhon äärellä. Läheteillä on paljon tarinoita.

Finnish Lutheran Mission Ethipia

Lähettien tarinat ovat kuulemisen arvoisia.

Seuraa aluekoordinaattori Anne Tuovisen matkaa:
Etiopiassa juhlitaan lähetystyön isoa kuvaa
Lähetystyötä Etiopiaan ja Etiopiasta.
Kirkkoreissulla Etiopiassa.
Pippuripuun alla Etiopiassa
Kahvia ja kasvua Etiopiassa


Evankeliumin julistamisen ja diakonian tarpeet ovat Etiopiassa suuret. Kansanlähetys on tehnyt yhteistyötä Etiopian Mekane Yesus -kirkon kanssa vuodesta 1968. Voit olla työssä mukana rukouksin ja antamalla omastasi.

Lahjoita tähän työhön: