Kuvassa: Hukarin lähettiperheen naisväki ja aluekoordinaattori Awajin kirkon edessä. Japanin kiertueellani olen ehtinyt Eeva ja Arni Hukarin luo Awajin saarelle.

Kansanlähetyksen lähetystyö Japanissa

Awajilla Eevan ja Arnin kanssa

Kuvassa: Hukarin lähettiperheen naisväki ja aluekoordinaattori Awajin kirkon edessä.

Japanin kiertueellani olen ehtinyt Eeva ja Arni Hukarin luo Awajin saarelle. Nimi on monille tuttu, sillä seurakunta on äskettäin saanut suomalaisten tuella rakennetun uuden kirkon. Awajin kirkkohanketta varten moni suomalainen yksityishenkilö ja seurakunta lahjoitti erityisen avustuksen Kansanlähetykselle.

Kun Hukarin perheen kanssa seisomme kauniin valkoisen skandinaavistyylisen rakennuksen pihalla, taas kerran minua hämmästyttää ja ilahduttaa se, miten sopivasti ja oikein Jumalan valtakunta toimii. Täällä se kuvissa nähty kirkko nyt oikeasti on, kiviportaina jalkojeni alla, tämän seurakunnan tarpeisiin juuri parahultainen.

Tulolahjani on erikoisin, mitä eläessäni olen saanut. Awajin seurakuntalaiset lahjoittavat minulle valmiiksi kypsennetyn tai-kalan, jonka perinteinen tarkoitus on tuoda saajalleen onnea. Se on paistettu paksun suolakerroksen sisällä hitaasti miedolla lämmöllä niin, että kosteus kalasta imeytyy suolaan. Kalasta tulee hyvin säilyvää ja maultaan… suolaista.

Sumoton seurakunta Awaji

Tällaiselta näyttää suolakerroksen sisällä paistettu kala.

Seurakunnan pastorina on huhtikuusta alkaen toiminut toisen polven Japanin-lähetti Arni Hukari. Eeva-rouva on kielikoululainen, ja kaksi pientä tytärtä herättävät ihastunutta huomiota kaikkialla, minne menemme.

Awajin seurakunnan jumalanpalveluksissa käy keskimäärin 25 henkeä. Laatu korvaa määrää; heistä on muodostunut poikkeuksellisen aktiivinen maallikkovastuunkantajien joukko. Arni-pastori on siitä mielissään. ”Täällä seurakuntalaiset hoitavat monia sellaisia vastuita, jotka muualla ovat papin harteilla. Se avaa minulle mahdollisuuden omien lahjojeni ja luovuuteni käyttöön ja antaa aikaa iloisten juhlahetkien organisointiin seurakunnalle vakiokuvioiden ohella”, hän sanoo.

Arni Hukarille on tärkeää, että seurakunnassa vallitsisi ilo ja seurakuntalaiset viihtyisivät yhdessä. Japanin yhteiskunnassa ihmiset elävät monenlaisten paineiden ja taakkojen alla, yksinäisinä ja tarkkojen sääntöjen alaisina. Nuori suomalaispastori haluaa rakentaa seurakuntaa, jossa näistä paineista voisi levätä.

Lapsityö lähetystyössä

Arni-supersankari leikittää lapsia ja aikuisia kirkon syystapahtumassa.

Toinen Awajin seurakunnalle tärkeä asia on uusien tulijoiden ystävällinen huomioon ottaminen. Saan itsekin käteeni pienen muoviin käärityn tuliaislahjan, koska vierailen kirkossa ensimmäistä kertaa. Kirkon esitteen lisäksi sen kohokohta on suomalainen pihlajanmarjakarkki.

Rukoilethan kanssamme Hukarin perheen aikuisille viisautta rakentaa Awajin seurakuntaa Jumalan tahdon mukaan ja heidän tyttärilleen onnellista lapsuutta japanilaisessa maaseutukaupungissa! Arvostamme myös taloudellista tukeasi heidän työlleen.

Japanin matkan viimeistä edellisellä pysäkillä

Anne Tuovinen
aluekoordinaattori

 

Lahja Hukarien työn tukemiseen:

Lahjoita tähän työhön:


Seuraa Anne Tuovisen Japanin matkaa:

Anne Tuovisen Facebook-video ennen matkaa – Anne Tuovinen
Japanissa opiskellaan englantia ja musiikkia Ullan kanssa – Ulla Pendolin
HAT-Kobessa Marin ja Danielin kanssa – Mari ja Daniel Nummela
Yllätysjuhlat Japanissa Lean kanssa – Lea Pihkala
Juoksemaan luterilaisen pappiskoulutuksen puolesta Japanissa – Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät
Historian siipien havinaa Japanissa Taijan kanssa – Henry ja Taija Liivola
Awajilla Eevan ja Arnin kanssa – Arni ja Eeva Hukari
Nishinomiyassa Asakon ja Laurin kanssa – Lauri ja Asako Palmu
Japani sydämellä ja rukouksissa – Matkan loppukatsaus.